Τιμές -φωτιά στα καύσιμα . Αγανάκτηση σε όλη την Κρήτη.

Στα ύψη έχουν ανεβεί τις τελευταίες ημέρες βενζίνη και πετρέλαιο στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης, γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι κάποιοι αισχροκερδούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου… Αυτό – όπως διδάσκει η πείρα – το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε τέτοια εποχή, όταν βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και η κίνηση στους δρόμους είναι ανεβασμένη, αφού ο κόσμος κάνει τις διακοπές του και πολλοί τουρίστες μετακινούνται στο νησί μας.
Τη σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων καταδικάζει με χθεσινή ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για μία ακόμη φορά στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου οι τιμές της βενζίνης “απογειώνονται” και ειδικά φέτος οι τιμές φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις το 1,90 ευρώ, κάνοντας δύσκολη τη μετακίνηση των πολιτών για μερικές μέρες διακοπών.
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναζητούνται οι ευθύνες του υπουργού Ανάπτυξης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αύξηση των τιμών.Τι λένε οι πρατηριούχοι

Η “Ν.Κ.” απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Ηρακλείου κ. Χάρη Μαυράκη. Τον ρωτήσαμε πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση στις τιμές των καυσίμων αυτήν την περίοδο. Όπως μας είπε, η αύξηση των καυσίμων οφείλεται στην αύξηση των τιμών που έχουν κάνει τις τελευταίες 15 ημέρες τα διυλιστήρια. «Οι πρατηριούχοι», τονίζει, «δεν έχουν καμία ευθύνη για την αύξηση των τιμών και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Άλλωστε, καθημερινά κλείνουν βενζινάδικα λόγω της αναδουλειάς που υπάρχει και στον κλάδο μας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΕΚΗ Σωκράτη Βαρδάκη να σχολιάσει την αύξηση των τιμών των καυσίμων και τις δηλώσεις του κ. Μαυράκη για το πού οφείλεται το φαινόμενο. Ο κ. Βαρδάκης μας είπε ότι «με βάση έρευνα που έκανε το ΕΚΗ, αλλά και μετά από παράπονα των εργαζομένων, βλέπουμε για άλλη μία χρονιά την αύξηση στις τιμές των καυσίμων στα μέσα του καλοκαιριού. Είναι απαράδεκτο για άλλη μία χρονιά να έχουμε το ίδιο παιχνίδι αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών», ειδικά σε μία εποχή που δεν περισσεύουν χρήματα στον κόσμο για να πάει μακρινές διακοπές και θα επιλέξει έναν κοντινό προορισμό στην Κρήτη…
Ακόμη ο κ. Βαρδάκης επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του υπουργού Ανάπτυξης για το θέμα. Μάλιστα, μας τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί όλο το κύκλωμα των καυσίμων, από την παραγωγή μέχρι τη διανομή των καυσίμων. Τέλος, επισήμανε ότι στην ανακοίνωση το ΕΚΗ δεν κατηγορεί τους πρατηριούχους για την αύξηση των τιμών, αφού εξάλλου είναι πάγιο αίτημα των πρατηριούχων να μπει πλαφόν στην τιμή της βενζίνης από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

ΑΜΟΛΥΒΔΗ

Καταγγελίες για νοθεία

Νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων σε χθεσινή της ανακοίνωση. Πρόκειται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για νέα “μόδα”, καθώς η “τεχνολογία” των κυκλωμάτων νοθείας εξελίσσεται ραγδαία. Στις τεχνικές των παράνομων κυκλωμάτων που δρουν στην αγορά καυσίμων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η ανάμειξη σούπερ αμόλυβδης με απλή, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια “διυλιστήρια”, η επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμειξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=841762&srv=102

About dimitrisaek21

I know a lot about football and play in a football team

Posted on July 28, 2011, in Νέα and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment