Δύο ακόμη «σατανικές» ομοιότητες της Ελλάδας με την Αργεντινή…

Η σύγκριση με την ιστορία πολλές φορές είναι αναπόφευκτη. Πόσο μάλλον όταν πολλά από τα γεγονότα έχουν αρχίσει και συμπίπτουν «σατανικά». Μετά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου, πολλοί αναλυτές άρχισαν να «σκέφτονται» τα γεγονότα του 2001 στην Αργεντινή, όταν και αυτή δήλωσε τη βίαιη χρεοκοπία της.

Το πρώτο στοιχείο ομοιότητας είναι τα CDS των δύο χωρών. Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα ελληνικά CDS έχουν λάβει την ανιούσα (1.400 μονάδες στις 26/4, 2120 μονάδες στις 17/6), και μάλιστα καταγράφοντας μία εκρηκτική άνοδο, το 2001, τα CDS (12μηνα) της Αργεντινής αυξήθηκαν από τις 1.200 μονάδες βάσης στις 7/11/2001 στις 4.000 μονάδες βάσης στις 11/11/2001, για να ξεπεράσουν τις 10.000 μονάδες μετά τις 15/11 του ίδιου έτους. Τότε ήταν που η κυβέρνηση της Αργεντινής «παραδέχθηκε» δημοσίως, το Νοέμβριο του 2001, ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις συνήθεις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, και το ΔΝΤ αρνήθηκε να «εμβάσει» ένα προγραμματισμένο δάνειο, ύψους 1.25 δις. δολ.

Το δεύτερο στοιχείο ομοιότητας είναι ότι λίγους μήνες πριν από την κήρυξη της χρεοκοπίας της Αργεντινής, ο τότε πρόεδρος της χώρας είχε προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με σκοπό να κερδίσει μερικούς μήνες πιέζοντας παράλληλα για νέα δάνεια. Ο ανασχηματισμός εκείνος είχε κριθεί μερικός, καθώς είχαν αλλάξει μερικοί μόνο υπουργοί (Felix Salmon).

Οι αγορές το συνηθίζουν να θεωρούν «deja vu» πολλά γεγονότα…

 

http://grblogs.gr/post/dio-akomi-satanikes-omoiotites-tis-elladas-me-tin-argentini

Advertisements

About dimitrisaek21

I know a lot about football and play in a football team

Posted on July 28, 2011, in Νέα and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: