Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μέλι

Νόστιμα σουβλάκια από κοτόπουλο με περιορισμένες θερμίδες…

Παίρνουμε 3 – 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους, τις οποίες περνάμε σε σουβλάκια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μ’ έναν αυγοδάρτη 1/2 φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι, 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν, 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό, τριμμένο, 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη, 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί και αλατοπίπερο.

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ευρύχωρο ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας και τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν, στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον. Σκουπίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 – 12 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.

 

τροκτικο

Advertisements

About Vangelis

English teacher

Posted on July 26, 2011, in Συνταγές. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: