«Μαϊμού» καταστήματα Apple λειτουργούν στην Κίνα

To κατάστημα φαίνεται αληθινό, είναι όμως απομίμηση.Έπειτα από τις καταγγελίες μιας υποψιασμένης Αμερικανίδας, οι αρχές της κινεζικής πόλης Κουνμίνγκ έκλεισαν πέντε καταστήματα που αντέγραφαν τα επίσημα Apple Store με κάθε λεπτομέρεια -ακόμα και οι υπάλληλοί τους νόμιζαν ότι δούλευαν για την αμερικανική εταιρεία.Ηλεκτρονικές συσκευές «μαϊμού» είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν ευρέως στην κινεζική αγορά, αυτή όμως είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που οι απατεώνες αντιγράφουν ολόκληρα καταστήματα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια Αμερικανίδα που ζει στο Κουνμίνγκ (βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν) ανέβασε στο blog της φωτογραφίες τριών περίεργων καταστημάτων. Στη βιτρίνα υπήρχε το χαρακτηριστικό δαγκωμένο μήλο, μέσα υπήρχε η ίδια σπειροειδής σκάλα και οι υπάλληλοι φορούσαν τα μπλε μπλουζάκια της Apple. Στην ανάρτησή της, η Αμερικανίδα που εντόπισε τα καταστήματα δηλώνει ότι οι υπάλληλοι ενός από αυτά τη διαβεβαίωσαν ότι εργάζονταν για την ίδια την Apple.

Λίγο μετά την καταγγελία, το Γραφείο Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κουνμίνγκ πραγματοποίησε ελέγχους σε 500 καταστήματα της πόλης και εντόπισε τρία Apple Store «μαϊμού». Σε δύο από τα πέντε μπήκε λουκέτο επειδή δεν είχαν άδεια λειτουργίας καταστήματος, στα άλλα τρία όμως δεν έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής κυρώσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι πουλούσαν γνήσια προϊόντα της Apple.

Η Apple έχει ανοίξει μόνο τέσσερα επίσημα Apple Store στην Κίνα -δύο στο Πεκίνο και δύο στη Σαγκάη. H εταιρεία δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση.

Advertisements

About Vangelis

English teacher

Posted on July 26, 2011, in Νέα, Νέα του κόσμου. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: