Ασκήσεις για τη θάλασσα, την πισίνα και την… ξαπλώστρα

Έχετε ταξιδέψει μακριά από την πόλη, την ένταση, τις σκοτούρες, τις συνήθειές της. Βρίσκεστε πλάι στο κύμα, στην άκρη μίας πισίνας, ανακαλύπτετε πόσο ανυπόφορη σας είναι η ζέστη του τσιμέντου σε ένα – δροσερό – δωμάτιο.
Πώς θα σας φαινόταν να βρείτε τρόπο να κρατήσετε το σώμα σας σε ικανοποιητικό επίπεδο ευεξίας και φόρμας απαλλαγμένοι από μπάρες, αλτήρες και όργανα γυμναστικής; Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μάριος Τάτσης δίνει οδηγίες για ελαφρές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις.

Στη θάλασσα
Ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα είναι μια λύση για την εκγύμναση των ποδιών, λύση που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί. Η αντίσταση είναι μεγαλύτερη και η ενεργοποίηση των τετρακέφαλων άμεση. Τρέξιμο μέσα στη θάλασσα; Κι όμως, η αντίσταση του νερού αυξάνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα μας. Πλάγιες μετατοπίσεις μέσα στο νερό γυμνάζουν τόσο τους προσαγωγούς όσο και τους απαγωγούς.

Στην πισίνα
Τοποθετήστε μία μπάλα ανάμεσα στα πόδια, κρατώντας τα ακίνητα. Με συνεχόμενες κυκλικές κινήσεις των χεριών κρατήστε πάνω από την επιφάνεια του νερού το σώμα, από το ύψος του στήθους και πάνω. Για την εκγύμναση των κάτω άκρων, μπορείτε να οριζοντιώσετε το σώμα σας στην επιφάνεια του νερού, κρατώντας την μπάλα εμπρός με τεντωμένα χέρια και με συνεχόμενα ψαλιδάκια ή δελφινισμούς να προωθήσετε το σώμα εμπρός: γυμνάζετε τόσο τα πόδια όσο και τους γλουτούς.

Στην …ξαπλώστρα
Μπορείτε να εκτελέσετε δύο ασκήσεις στη διάρκεια της… ξάπλας: κρατώντας μια πετσέτα τεντωμένη με δύο χέρια πραγματοποιείτε μια ημικυκλική κίνηση από τον αυχένα μέχρι το ύψος των ματιών. Πολύ καλή άσκηση για τα χέρια και τους ώμους η οποία τονώνει τους δελτοειδείς και γενικότερα τους μύες της ωμικής ζώνης και της πλάτης. Κρατήστε την πετσέτα τεντωμένη πίσω από την μέση και με τους αγκώνες σταθερά τεντωμένους ανυψώστε σταδιακά τα χέρια σας. Άσκηση ιδανική για τους τρικέφαλους.

Στο δωμάτιο
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε βυθίσεις στην άκρη του κρεβατιού αφού το ύψος ενδείκνυται για σωστή εκτέλεση της άσκησης, τόσο με λυγισμένα όσο και με τεντωμένα πόδια. Οι κάμψεις είναι κάτι εύκολο και πραγματοποιήσιμο αφού απαιτούν ελάχιστο χώρο. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε μαζί σας ένα λάστιχο γυμναστικής το οποίο αφενός μεταφέρεται εύκολα και αφετέρου μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος ασκήσεων, κυρίως του κορμού.

Ασφαλώς, μην το παρακάνετε, διακοπές είστε!

tovima.gr

Advertisements

About Vangelis

English teacher

Posted on July 23, 2011, in fitness, Υγεία. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: