Η Συνταγή της Ημέρας!

Κοτόπουλο Parmigiana (παρμεζάνα)

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα (σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια έτοιμη ή σπιτική)
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.

Ανοίγουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα τοποθετούμε μεταξύ δύο φύλλων πλαστικής μεμβράνης και τα χτυπάμε ελαφρά να πλατύνουν.

Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια μέσα από την τριμμένη φρυγανιά. Λαδώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετήστε σε αυτό το παναρισμένο κοτόπουλο. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και περιχύστε τα κοτόπουλα με τη σάλτσα μαρινάρα. Πασπαλίστε με τα τυριά (μοτσαρέλα και παρμεζάνα) την σάλτα και επανατοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν αρκετά τα τυριά και να δημιουργηθεί κρούστα. Σερβίρετε με ζυμαρικά ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές. Καλή Όρεξη!

Από το: http://xs-recipes.com

Advertisements

About Vangelis

English teacher

Posted on July 23, 2011, in Συνταγές. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: